Szybkie Świąteczne Przepisy Obiadowe
Dwa Szybkie Przepisy, Które Ułatwią Ci Świąteczny Obiad
Wakacje są dla rodziny i college Bowl Gry i jedzenie-dużo jedzenia. Świąteczne posiłki mogą tylko zająć Tylne Siedzenie na Święta Dziękczynienia. Oba są darem. Oba w jakiś sposób są formułą na przedłużone drzemki na kanapie.
Ale ważne jest, aby wiedzieć, że świąteczne układy nie muszą ograniczać się do piernikowych ciastek, gigantycznych płyt szynki i zarezerwowanego kącika stołu przeznaczonego na trzyletnie ciasto owocowe z cukrem.
Dla tych z nas, którzy wciąż próbują dowiedzieć się, co jest w menu, blogerka lifestylowa Camille Styles, autorka Camille Styles Entertainment, podzieliła się wakacyjnymi przepisami na równie godną randkę lub zaproszenie rodziców na kolację-i smakują na tyle dobrze, że twoja mama będzie zbyt rozproszona, aby zapytać, kiedy w końcu bierzesz ślub.
Sprawdź przepis ravioli poniżej, który jest idealny dla wschodzącej populacji zjadaczy warzyw, które pojawią się w Twojej kuchni bez pozostawiania miłośników mięsa na zimno. Ale najpierw zacznij od tej przystawki tostowej burrata z karmelizowanymi orzechami włoskimi.
“Karmelizowane orzechy włoskie są w moim arsenale rozrywki od lat i używam ich na wiele różnych sposobów”, mówi Styles.”Uzupełnianie sałatek, dodawanie słodyczy do wegetariańskich przystawek, a nawet jako nieoczekiwany akcent do lodów waniliowych. Lubię zrobić dużą partię i przechowywać w słoiku w zamrażarce, więc zawsze mam je w gotowości.”
Tosty Burrata Z Karmelizowanymi Orzechami Włoskimi I Pesto Z Granatu
Składniki:
Czas przygotowania: 10 min / Czas gotowania: 20 min | Czas całkowity: 30 min
Wielkość porcji: 2 plastry
1 szklanka kalifornijskich orzechów włoskich (łuskanych)
1/2 szklanki cukru
1 szklanka wody
1/4 łyżeczki soli morskiej (lubię używać)
1 bochenek wiejskiego chleba lub francuskiej bagietki (unikaj chleba ze zbyt dużą ilością “dziur” w nim lub składniki spadną)
2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 kulka sera burrata (lub zastąp świeżą mozzarellę)
8 – 10 dojrzałych świeżych figi, pokrojonych cienko
1/2 szklanki pestek granatu
1/4 szklanki świeżych liści mięty do dekoracji
do miętowego pesto:
1/3 szklanki orzechów włoskich (łuskanych)
2 szklanki świeżych liści mięty
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/3 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sok z 1 cytryny
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 °F stopni.
- W małym rondlu, połączyć orzechy włoskie, cukier i 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, przez 5 minut.
- Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść orzechy włoskie do wyłożonej pergaminem blachy do pieczenia i posypać lekko solą. Piec przez 9 minut lub do momentu, aż orzechy będą pachnące i lekko karmelizowane. Ochłoń.
- Dodać pesto miętowe, dodając wszystkie składniki do robota kuchennego lub blendera i mieszając, aż do dobrego połączenia. Lubię zostawiać je trochę grube, żebyś mógł zobaczyć drobinki mięty.
- Pokroić chleb cienko na około 1/2-calowe plastry. Brojler ciepła (lub, można również użyć kryty grill patelni na piecu.) Posmarować każdą stronę kromek chleba oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, następnie dusić, aż lekko zwęglone, obracając raz, około 1 minuty na stronę.
- Przełożyć na deskę do krojenia. Na każdym jeszcze ciepłym tostie rozprowadzić około łyżeczki burraty. Skropić miętowym pesto, top z plasterkiem lub 2 świeże figi, następnie rozsypać orzechy włoskie i granaty na szczycie tostów. Każdy tost przeciąć na pół i posypać świeżymi liśćmi mięty do dekoracji. Jedz!
Po więcej wskazówek na temat tego przepisu odwiedź CamilleStyles.com.
Ravioli Z Dyni Z Orzechami Włoskimi, Szałwią I Pomarańczowo-Brązowym Masłem
“Tak, ten przepis wykorzystuje sklepowe ravioli, ponieważ (a) oszczędza mi mnóstwo czasu w kuchni, aby nie musieć rozwijać własnych ravioli, oraz (b) większość artykułów spożywczych sprzedaje wysokiej jakości marki w sekcji chłodniczej, które są super pyszne, co sprawia, że podróż na zakupy w jednym miejscu przy zakupie kalifornijskich orzechów włoskich i reszty składników”, napisał Styles w poście na blogu dostarczającym przepis. “Oczywiście, można całkowicie zrobić własne, jeśli chcesz to być bardziej” cieszyć się proces ” rodzaj gotowania doświadczenie, ale dlaczego nie umieścić swoją energię w kierunku doskonalenia tego sosu-a może ubijając się fantazyjny deser później?
Pamiętaj, aby przygotować to danie wcześniej, aby było gotowe do natychmiastowego podania.
Składniki:
Czas przygotowania: 10 min | Czas gotowania: 10 min | Czas całkowity: 20 min
Wielkość porcji: około 3/4 szklanki ravioli
2 opakowania 9-uncji schłodzone ravioli dyni (lub Twoja ulubiona odmiana)
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
3/4 szklanki kalifornijskich orzechów włoskich, podzielonych
1/2 szklanki masła (1 patyczek)
1/4 szklanki świeżych liści szałwii
2 pomarańcze
1/2 łyżeczki soli koszernej
1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1/2 szklanki startego parmezanu
1/2 szklanki nasion granatu opcjonalnie dekorować
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 375 °F.
- Umieść na dużym garnku osolonej wody do wrzenia, a następnie ugotuj ravioli dyni zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedzić, a następnie lekko wymieszać z oliwą z oliwek.
- W międzyczasie rozłóż orzechy włoskie na blasze wyłożonej pergaminem i tostuj w piekarniku przez około 8 minut, aż lekko złocisty i zacznie pachnieć. Wyjąć, następnie z grubsza posiekać i odstawić.
- Roztopić masło w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Dodać szałwii i niech gotować, aż masło zacznie brązowieć, o 3 protokół. Dodać skórkę i sok z pomarańczy i 1/2 szklanki prażonych orzechów włoskich i gotować, aż ogrzeje. Wyłączyć ogień i doprawić solą i pieprzem.
- Delikatnie przenieść ravioli do półmiska i top z brązowym sosem maślanym, pozwalając wszystkie szałwia i orzechy włoskie spadek na szczycie makaronu. Posypać parmezanem, pozostałą 1/4 szklanki prażonych orzechów włoskich i pestek granatu (Opcjonalnie) i podawać.
Po więcej wskazówek na temat tego przepisu odwiedź CamilleStyles.com.
Komentarze