Najlepsze Alternatywy Dla Mięsa

Najlepsze Alternatywy Dla Mięsa

15 Alternatyw Mięsnych Na Bazie Roślin, Które Naprawdę Smakują Świetnie

Zespół redakcyjny AskMen dokładnie bada i recenzuje najlepszy sprzęt, usługi i zszywki na całe życie. AskMen może otrzymać zapłatę, jeśli klikniesz link w tym artykule i kupisz produkt lub usługę.


Jeśli Netflix jest Co Zdrowie a histeria wokół naszych okropnych praktyk żywieniowych sprawia, że myślisz o porzuceniu swojej mięsożernej diety, a potem nie jesteś sam. W ciągu ostatnich kilku lat nastąpił dość znaczny wzrost konwersji na weganizm i jest to trend, który będzie kontynuowany tylko w najbliższej przyszłości.

W 2016 wegańskie jedzenie na szczycie Wykresów wyszukiwania Google w Nowym Jorku i ostatni tytuł raportu Top Trends in Prepared Foods in 2017 przez firmę badawczą GlobalData pokazał, że 6 procent Amerykanów teraz zidentyfikować jako wegańskie, w górę od 1 procent tylko trzy lata temu. Przy obecnym tempie wzrostu, to nie będzie zaskoczeniem, aby zobaczyć w górę 10% kraju zidentyfikować jako wegańskie w następnej dekadzie.

Obawy dotyczące okrucieństwa wobec zwierząt, zdrowej diety i wpływu, jaki produkcja mięsa ma na środowisko, wszystkie wyrównują się jako doskonała burza chorób społecznych, teraz nie może być lepszym czasem na eksperymentowanie z weganizmem. Jeszcze wiele są nadal sceptyczni i jednym z najczęstszych anty-wegańskie retorty usłyszysz jest: “ale gdzie mam zamiar uzyskać białko?”Jednak ta Retorta jest trochę błędnym białkiem, często jest postulowana jako powód, dla którego nie należy konwertować na weganizm, ale dzięki nowym badaniom i mnóstwu nowych produktów i suplementów udowodniono, że życie na pełnowartościowej diecie wegańskiej jest obecnie dalekie od fantazji. My w Ask Men zestawiliśmy jedne z najlepszych alternatyw mięsnych dla obecnych i przyszłych wegan. Jedną rzecz zauważysz na tej liście? Wszechstronność żywności.

1. True Nutrition Vegan Protein Optimizer Formula

Zastępuje: Białko serwatkowe w proszku

Białko w proszku na zamówienie? Istnieją niezliczone korzyści ,ale odżywianie (i cena) sprawiają, że jest to jedna z najlepszych opcji dla wegańskiego proszku białkowego na rynku. Ważne jest, aby pamiętać, że wegańskie mieszanki proszku grochu, ryżu i konopi zwykle dobrze się uzupełniają. Mieszanki grochu i ryżu działają, ponieważ ich aminokwasy są kompatybilne, konopie są doskonałym źródłem błonnika. Możesz wybierać spośród szeregu różnych białek roślinnych lub nawet tworzyć własną mieszankę, gdy jesteś bardziej zaznajomiony ze swoimi preferencjami. W tej cenie zdecydowanie warto kupić nawet dla mięsożercy, który jest po prostu zainteresowany eksperymentowaniem. 
18,99 zł (1-funt) w Amazon.com

2. Seitan

Zastępuje: Kurczak, wołowina lub wieprzowina

Nazwany” mięso pszeniczne ” seitan jest przetwarzany gluten pszenny. Ma wysoką liczbę białek, więc jest to jedna z najlepszych alternatyw dla diety białkowej o dużej zawartości mięsa. Seitan ma gęsty i żucia tekstury (podobny do mięsa) co sprawia, że popularne dla niektórych ponad pokroju tempeh i tofu.

3. TVP (teksturowane białko roślinne)

Zastępuje: Mielona wołowina i indyk

Czym właściwie jest TVP? To mączka o wysokiej zawartości błonnika i białka z soi. Jest to żywność przystosowująca się i może być stosowana jako substytut prawie każdego przepisu, który wymaga mielonej wołowiny lub indyka i jest dostępny w odmianach smakowych i niesmacznych, w różnych rozmiarach i konsystencjach. Stał się niezwykle popularny w ostatnich latach dla ludzi gotujących na budżet, ponieważ jest tani i dostępny prawie wszędzie.

4. Grzyby

Zastępuje: Wołowina

Grzyby są zdrowe, niezwykle smaczne i mogą być również dość sycące. Nie są tak białkowe, jak niektóre z innych opcji na liście, ale są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, witamin i minerałów, a jednocześnie zawierają wiele substancji przeciwnowotworowych. Spróbuj grzybów Portobello, jeśli chcesz zapomnieć o wołowinie

5. Kalafior

Zastępuje: Kurczak lub wołowina

Bogaty w błonnik i teksturę kalafior jest fantastyczną alternatywą dla mięsa, ponieważ jest tak wszechstronnym jedzeniem. Roślina nabiera smaków tak dobrze, że można ją grillować, piec, a nawet smażyć z doskonałym efektem. To w zasadzie puste płótno wegańskiej żywności. Można go użyć w regularnym kształcie lub zmiażdżyć w patty na hamburgera.

6. Soczewica

Zastępuje: Mielona wołowina

Soczewica to rośliny strączkowe w kształcie soczewki zbierane z małych roślin i były używane jako zamiennik mielonej wołowiny od tak dawna, że soczewica praktycznie jest kuzynem mielonej wołowiny. Soczewica jest niedroga i ma wysoką wartość odżywczą — jest doskonałym źródłem chudego białka, żelaza i błonnika — dzięki czemu jest podstawą wielu kuchni na całym świecie. Pochodzą one w różnych kolorach i smakach, ale jego konsystencja, jednak, jest punktem sprzedaży dla większości, ponieważ powoduje obfite, potrawy smak mięsa bez cholesterolu i, mięso oczywiście.

7. Burgery Boca

Zastępuje: Hamburgery Wołowe

Postrzegane jako Święty Graal wegańskie burgery, Boca zdobył reputację w ciągu lat o jeden z, jeśli nie najlepszy degustacja wegańskie burger na rynku. Z 13 gramów białka w zaledwie 70 kalorii, są to idealne” przejście ” hamburgery dla każdego, kto chce przejść na weganizm. Hamburgery są wykonane głównie z białka sojowego i glutenu pszennego i najlepiej gotować na patelni z odrobiną oleju, aby zapobiec ich wysychaniu. Jedna potencjalna wada? Są one uważane za jedną z najbardziej “mięsnych” opcji degustacji na rynku, która może być dla niektórych zawrotna.
$3.49 on Amazon.com

8. Tofu

Zastępuje: Kurczak

Po posterfruit dla weganizmu, tofu często dostaje słabą reputację jako Mdły, Miękkie i bez smaku. Podczas gdy te krytyka nie są nieważne, jak wielu przeniosło się na smaczniejsze alternatywy, tofu nadal posiada niesamowitą zdolność do wchłaniania smaków przez przyprawy. Jeśli doprawisz go dobrze, to naprawdę przynosi smaki, więc idź z odważnymi smakami, aby ożywić. Na health tip tofu pomaga również obniżyć ryzyko raka.

9. Quinoa

Zastępuje: Mielona wołowina (i ryż)

Quinoa poszedł z trudno wymówić peruwiańskie ziarna do jednego z najbardziej dobrze wykorzystanych białka bogate wegańskie superfoods tam. Jest szalenie łatwy do gotowania, a orzechowy smak i konsystencja sprawiają, że jest doskonałym uniwersalnym substytutem mięsa. Tylko jedna filiżanka quinoa zawiera 8 gramów białka.

10. Fasola

Zastępuje Nic. Ale powinieneś już to jeść!

Wiesz, że substytut mięsa jest dobry, gdy nawet jedzący mięso jedzą go często. Fasolki były tu w przeszłości, teraz są wściekłe i będą tu w przyszłości. Pełna błonnika, białka i magnezu to świetna alternatywa dla steków z polędwicy. Jest w czym kochać, znaczy, że są tanie, są wszędzie i jest tak wiele różnorodności. Od fasoli do ciecierzycy i black-Eyed peas spektrum działa dość szeroki i zaspokoić wszelkie kubki smakowe.

11. Jackfruit

Zastępuje: Wieprzowina (tak, poważnie-smakuje jak wieprzowina ciągnięta)

Nazywa się to cudownym owocem pełnym błonnika z Indii. Jeśli quinoa i awokado są jocks w Superfruit High School, Jackfruit jest dzielny drugi rok, który zyskuje popularność. Są pożywne i wszechstronne (niewiele owoców i warzyw może się równać z wieprzowiną) jest również doskonałym źródłem białka, wapnia i żelaza.   

12. Quorn Chick ‘ N Nuggets

Zastępuje: Nuggetsy Z Kurczaka

Ok przed uruchomieniem z ekranu rozumiem, że może to nie być najzdrowsza opcja na liście, ale Quorn zdecydowanie zasługuje na rekwizyty do swoich produktów. Nie wiem, jak to robią, ale ich alternatywy “kurczaka” są przerażająco smaczne i naśladują prawdziwe. Dla doskonale gotowane samorodki po trochę ogrzewania i przyprawy na patelni / patelni, wlać trochę bulionu, aby dodać więcej smaku.
3,99 zł za funt na Amazon.com

13. Tempeh

Zastępuje: Ryby

Tempeh to łuszcząca się ziarnista żywność wytwarzana ze sfermentowanej soi. Pełne białka, błonnika i wapnia jest gęstszą alternatywą dla tofu. Jego tekstura sprawia, że jest to fantastyczna alternatywa dla ryb, ale może być również mielona, aby działać jako mielona wołowina.

14.  Buraki

Zastępuje: Wołowina w niektórych przypadkach-dobra do Tatara

Buraki o nazwie “Nature’ s candy” mają charakterystyczny smak i są wspaniałym źródłem błonnika, żelaza, witamin, białka i magnezu, który zasadniczo działa na gamę korzyści mięsnych. I są idealne do sałatek.

15. Bakłażan

Zastępuje: Mielona wołowina

Więcej niż tylko emotikony, bakłażany są jednym z pierwszych warzyw, które przychodzą na myśl, gdy myślimy o wegańskich superfoods. I to dobry powód. O bogatym smaku i sporej objętości, jest to eggcellent mięsna alternatywa. Praktycznie bez tłuszczu lub cholesterolu, to pożywienie jest czymś więcej niż tylko parmigiana, pakuje w błonnik, potas, witaminy i przeciwutleniacze.


AskMen może otrzymać zapłatę, jeśli klikniesz link w tym artykule i kupisz produkt lub usługę. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z naszą pełną
warunki użytkowania.

Pokaż komentarze

Komentarze

Total
0
Shares
Related Posts