Prawda O Piwach Niskowęglowodanowych
Prawda O Piwach Niskowęglowodanowych, Ujawniona
To był długi tydzień-czy rok, jeśli o to chodzi-a wszystko, co naprawdę chcesz zrobić, to odpocząć z miłym naparem i dogonić chłopaków w ten weekend. Niezależnie od tego, czy idziesz do baru, czy po prostu spędzasz czas w domu z dostarczonymi browarami, ostatnią rzeczą, o którą chcesz się martwić, są makroskładniki odżywcze w napoju, prawda? Jednak szał niskowęglowodanowy jest wszędzie i nie można zaprzeczyć, że wpadł Ci do głowy trochę, jeśli chodzi o znalezienie dobrych piw o niskiej zawartości węglowodanów.
Dzięki rosnącej popularności diet wysokobiałkowych, takich jak keto, paleo i Whole 30, z pewnością zauważyłeś, że oferta Twojego sklepu spożywczego obejmuje mnóstwo opcji o niskiej zawartości węglowodanów, od pieczywa po mrożone kolacje, a alejka piwa nie jest wyjątkiem. W końcu samo zmniejszenie spożycia węglowodanów może pomóc osobom zmniejszyć gromadzenie się tłuszczu w wątrobie nawet o 42 procent, zgodnie z jednym z badań opublikowanych w American Journal of Clinical Nutrition. A jeśli przesadzisz z węglowodanami, poziom cukru we krwi i insulina mogą wzrosnąć, co powoduje, że komórki przechowują cały nadmiar glukozy w postaci tłuszczu. To nie jest idealna sytuacja dla twojej talii.
Powiązane: Okazuje się, że nadal można wchłonąć i trzymać się diety
Ale ile węglowodanów jest rzeczywiście dozwolone w diecie niskowęglowodanowej? Cóż, typowe wytyczne sugerują, że przeciętna osoba spożywająca 2000 kalorii dziennie powinna spożywać od 225 do 325 gramów węglowodanów dziennie. W przeciwieństwie do tego, dieta niskowęglowodanowa, według definicji Mayo Clinic, może wahać się od zaledwie 20 do 57 gramów wysokiej jakości złożonych węglowodanów dziennie. Są to oczywiście produkty takie jak produkty pełnoziarniste i produkty o wysokiej zawartości błonnika, które trawią dłużej i mają mniejszy wpływ na poziom cukru we krwi.
Tak więc, jeśli jesteś przyzwyczajony do jedzenia średniej zalecanej ilości setek węglowodanów dziennie, redukcja do mniej niż 50 gramów może wydawać się w najlepszym razie niemożliwością, a w najgorszym koszmarem. Ale, jeśli próbujesz nowy sposób jedzenia (i picia), aby spróbować upuścić kilka funtów, lub jeśli lekarz jest prosto nakazując ograniczyć węglowodanów z innych powodów zdrowotnych, może nie mieć innego wyboru, ale zacząć cięcia tych Carb-loaded rogi.
“Piwa niskowęglowodanowe mają mniej kalorii i węglowodanów, ale nadal mogą smakować świetnie”, mówi Azania Andrews, wiceprezes Michelob ULTRA. “Niezależnie od tego, czy ktoś jest regularnie aktywny fizycznie, dopiero zaczyna odzyskiwać formę, czy po prostu szuka piwa, które sprawi, że będzie nieco lżejszy, piwo niskowęglowodanowe jest prawie zawsze solidnym wyborem.”
Czy przejście na piwo niskowęglowodanowe pomoże Ci pozbyć się piwnego brzucha? Nie, prawdopodobnie nie, ponieważ niskowęglowodany nie zawsze oznacza niskokaloryczny. Ale dobrą wiadomością jest to, że na rynku dostępnych jest wiele wspaniałych, niskowęglowodanowych piw, które pomogą Ci zaspokoić apetyt na napar z minimalnym trafieniem w makra.
Czym różni się piwo niskowęglowodanowe od zwykłego?
Piwa niskowęglowodanowe obiecują mniej kalorii, mniej węglowodanów i podobno nie ma niepożądanych jelit piwnych. Podczas gdy większość zwykłych piw średnio około 145 kalorii i 11 gramów węglowodanów na porcję 12-uncji, piwa niskowęglowodanowe zwykle siedzą wokół kalorii 100 i około dwóch gramów węglowodanów w tej samej ilości.
Spójrzmy na przykład na rzeczywiste porównanie statystyk. Twój stary Budweiser standby ma 145 kalorii i 10.6 gramów węglowodanów w 12-uncji porcji, podczas gdy jego mały braciszek o niskiej zawartości węglowodanów, Budweiser Select, ma tylko 99 kalorii i 3.1 gramów węglowodanów. To spora różnica! Być może pamiętasz Budweiser Select jako flagową opcję niskowęglowodanową marki, która w ostatniej dekadzie spadła z mapy, ale po prostu wróciła z zemstą (i świeżym ponownym uruchomieniem), ponieważ popyt na piwo niskowęglowodanowe rośnie.
Chociaż liczby sprawiają, że wydaje się, że piwo o niższej zawartości węglowodanów jest znacznie zdrowszą opcją, ważne jest, aby pamiętać, że nadal ma w sobie alkohol. I, w końcu, alkohol jest prawdziwym winowajcą, jeśli chodzi o przyrost masy ciała w tej sytuacji.
“Kiedy pijesz alkohol z dowolnego źródła, czy to piwa, wina, whisky, czy wódki, twoje ciało — w szczególności twoja wątroba — zatrzymuje metabolizm tłuszczów, ponieważ jest zajęty metabolizowaniem alkoholu”, ostrzega Manuel Villacorta, MS, RD i założyciel firmy Whole Body Reboot.
Tak więc, podczas gdy piwa niskowęglowodanowe mogą pomóc ci uderzyć w makra z mniejszym poczuciem winy, gdy chcesz od czasu do czasu pobłażać, wszelkie roszczenia dotyczące tego, jak “zdrowe” są nadal powinny być brane z przymrużeniem oka.
Jakie są najlepsze marki piwa niskowęglowodanowe?
Niezależnie od tego, czy robisz to dla zdrowia, czy po prostu, aby wskoczyć na trend, twoje poszukiwanie dobrego piwa niskowęglowodanowego będzie prawdopodobnie wymagało treningu oka, aby dostrzec słowa takie jak “light” lub “select” na etykiecie. Jak wiemy, w przypadku jakichkolwiek produktów “dietetycznych” nie możesz po prostu przyjąć słowa na etykiecie; będziesz także chciał odwrócić tego frajera i rzucić okiem na fakty żywieniowe, aby uzyskać prawdziwe wyczucie liczb. To powiedziawszy, sprawdziliśmy dla Ciebie kilka marek browarów,więc rzućmy okiem na kilka najlepszych degustacyjnych piw niskowęglowodanowych.
Czy piwa niskowęglowodanowe są warte zmiany?
Czy nadszedł czas, aby przerzucić się na piwo o niskiej zawartości węglowodanów? To zależy od tego, dlaczego pijesz, według Anne Becerry, Dyrektora Treadwell Park i pierwszej kobiety z certyfikatem Cicerone w Nowym Jorku. Proste i proste, każde piwo, które wybierzesz, będzie miało węglowodany, a jeśli jest to twoje jedyne kryteria wyboru, co konsumować, to prawdopodobnie powinieneś wybrać inny napój, jeśli chcesz cieszyć się łykiem.
“Jeśli decydujesz się na picie piwa ze względu na niesamowite smaki i style, które są dostępne, kluczem (jak w przypadku wszystkiego) jest równowaga”, mówi Becerra. “Pełne smaku, złożone piwo rzemieślnicze oferuje doświadczenie – coś, co jest przyjemne i satysfakcjonujące. Kiedy naprawdę zwracasz uwagę na to, co pijesz i delektujesz się każdym łykiem, na ogół nie potrzebujesz tak wiele, aby poczuć się spełnionym.”
To powiedziawszy, możesz wziąć pod uwagę, jak długo będziesz pić, aby zdecydować, czy piwo niskowęglowodanowe jest odpowiednie dla Ciebie w konkretnej sytuacji. Na przykład, jeśli jest dzień gry i wiesz, że będziesz popijał godzinami, opcje low-carb mogą być lepszym wyborem dla twojej talii. Jednak, może chcesz przewartościować ten maraton, piwo-trzaskanie mentalność, zanim nawet odebrać swoją pierwszą butelkę.
“Piwo to coś, co powinno się cieszyć, i chociaż świetnie jest ograniczyć kalorie i węglowodany, ostatecznie chcesz, aby twoje piwo było orzeźwiające i smakowało świetnie”, przypomina pijącym piwo Andrews. “[Ale] trzaskanie wieloma “niskowęglowodanowymi” piwami o niewielkim smaku może nie przynieść ci takiej samej przyjemności, jaką otrzymasz od wypicia jednego lub dwóch piw, które naprawdę kochasz.”
Słuszna Uwaga. A ponieważ piwa niskowęglowodanowe i jasne nie są dokładnie oferujące World Series of flavor, możesz zrobić sobie przysługę i trzymać się swojego ulubionego piwa, ale przełącz się na wodę seltzer tu i tam, gdy masz długi dzień pijanej zabawy przed tobą. (I nie, nie mamy na myśli białego Pazura lub czegoś podobnego, ale zwykły, bezalkoholowy seltzer zarówno do gazowania, jak i nawilżania.) W ten sposób nadal będziesz mieć satysfakcję z gazowanego łyka, ale bez kalorii.
Więcej Smaku, Proszę
Jeśli na dłuższą metę chcesz trzymać się piwa niskowęglowodanowego, ale nadal nie jesteś zbyt zachwycony jego zmniejszonym profilem smakowym, istnieją pewne kroki, które możesz podjąć, aby poprawić smak.
Po pierwsze, warto wybrać piwa niskowęglowodanowe sprzedawane w ciemnych butelkach lub puszkach — zamiast zielonych lub przezroczystych butelek — i przechowywać je z dala od światła słonecznego, aby zapobiec skunksowaniu. Następnie, gdy będziesz gotowy do wchłonięcia, podawaj piwo bardzo zimne-prosto z lodówki lub lodówki-i nie pij go prosto z butelki lub puszki, jeśli to możliwe. Najlepsze wrażenia z parzenia o niskiej zawartości węglowodanów można znaleźć, wlewając piwo do szklanki lub matowego kubka i pozwalając na osiadanie piany przed pierwszym łykiem.
I pamiętaj, jeśli Wszystko inne zawiedzie, wystarczy wycisnąć trochę limonki do szklanki, aby orzeźwiający akcent cytrusów, który wyleczy ales o każdym nudnym naparze, niskowęglowodanowym czy nie.
Możesz Też Kopać:
- Zdrowe Fast Foody Swapy
- Najlepsze przekąski WFH, aby zachować zdrowie
- Najlepsze napoje do nawodnienia, gdy znudzi ci się woda
Komentarze